Kristendomen hör hemma

Efter den slutliga EU-domen som gav klartecken till krucifix i de italienska klassrummen, kan man se konturerna av ett Europa som har fått nog av attackerna mot sin kultur, historia och identitet. Pendeln tycks börja svänga tillbaka.

Om det nu inte var så att EU-domen bara var ett tillfälligt bakslag för de makthavare som så ihärdigt försöker att bevisa den västerländska människans ondska – vad vi har gjort mot de andra. Men det som påstås vara rättvisa och medkänsla, är i realiteten en attack mot det viktigaste i vår kultur.

Vi hjärntvättas till att känna skuld för vår kristna och humanistiska historia och tradition, det som gör oss till människor. Det är människan som Guds avbild som är måltavlan för den politiskt korrekta masochismen.

Krig mot kristna förtigs. Inte i en enda svensk tidning kan man läsa något om att inbördeskriget i Elfenbenskusten står mellan muslimer och icke-muslimer. Förklaringen är att det ”internationella samfundet” bestämt sig för att tvinga fram ett muslimskt maktövertagande. Den muslimske kandidaten Ouattara vann ju valet med någon procent. Det kallas ju demokrati när en majoritet kan utöva diktatur över en minoritet.

Tidningarna borde informera om att rebellerna bedriver heligt krig, jihad. Å andra sidan är president Gbagbos anhängare inte heller särskilt fredliga, vilket kan ha sin förklaring i deras rädsla för vad ett muslimskt maktövertagande skulle innebära. Krig mot kristna förekommer ju i hela den islamiska världen.

Redan har Ouattaras män genomfört en massaker på 1000 civila i staden Duékoué i västra delen av landet. Vad väntar de kristna i huvudstaden Abidjan när jihadkrigarna tågar in. Jublar det ”internationella samfundet” då?

Utveckling och inveckling

Annonser