Kyrkan ska inte falla undan

Jag inleder med att citera Kurt Lundgren, Kalmarjournalisten som avled den 19 mars 2009. Hans blogg Östra Ölands fria horisont var skriven av en mästare, och han är saknad av många.

”Att omvända muslimer till den rätta tron bör väl vara ett primärt kyrkligt mål, starkt fokus på den saken, käre biskop. Här har du 500 000 otrogna bara i detta land, kanske så många som en miljon. Ut i skogarna och förorterna, missionera och döp dem. Oändlig är arbetsuppgiften, ädelt dess syfte.”

Två kvinnliga präster skriver om en kyrka i fritt fall:

”Svenska kyrkan har anställt en manlig imam. Han är placerad på Fryshuset i Stockholm och det är Sofia församling som är arbetsgivare. Imamen har till uppgift att bland annat motverka fördomar mot islam. En sådan fördom uppges vara synsättet att flickor med hijab är förtryckta. Men är det en fördom?”

– – –

Psalmen ”Den blomstertid nu kommer” är bra mycket trevligare än Koranens uppmaningar till underkastelse. Jämfört med kristendomens kärleksbudskap förtjänar inte islam att kallas religion. Möjligen är det religiöst på något sätt att underkasta sig som en soldat i en armé och vara beredd att döda och dö. Vad är det för en gud som får människor i Gaza att samlas på gatorna för att fira att ”otrogna” mördats?

Läs mer här

Annonser